Boeken

 

Onderwerpgerelateerde boeken:

De boeken behandelen het verouderingsproces en wat er aan te doen is. Er zijn vele verschillende manieren van benadering maar allen geven ideeën over voeding en supplementen. Deze boeken bieden handvatten voor iedereen maar vervangen nooit uw huisarts of specialist. Ze bieden adviezen maar GEEN medische adviezen.


Feiten over Vetten 

door Mary G. Enig, PH.D.

Het complete basiswerk over de voedingswaarde van oliën, vetten en cholesterol. In het boek spreekt Mary G. Enig als wetenschapper, biochemicus en voedingsdeskundige.          
Alle wetenswaardigheden over oliën, vetten, transvetten verteld ze op een praktische manier.  
 

ISBN 90 806 706 18Gezond Slapen

door William C. Dement & Christopher Vaughan

Een boek over hoe een gezonde nachtrust de belangrijkste voorwaarde is voor een gezond en lang leven. Tientallen jaren van onderzoek hebben geleid tot dit 407 pagina's tellende boek. Vele tips over slaapstoornissen, slaapmiddelen, jetlags en een middagdutje.

Uitgeverij Gert Bakker.
ISBN 90 351 2090 6Altijd Moe

door Monique Hamerslag. (Over CVS/ME)

Iedereen is wel eens moe. Maar niet altijd is vermoeidheid onschuldig en tijdelijk van aard. Alleen al in Nederland zijn er zo'n 40.000 tot 100.000 mensen die lijden aan chronische, onverklaarbare vermoeidheid - in engere zin ook wel het chronische vermoeidheidssyndroom (CVS) of Myalgische Encephalomyelitis (ME) genaamd. Het kan maanden, zoniet jaren voortduren en gaat gepaard met klachten als spierpijn, gewrichtspijn, regelmatig terugkerende infecties, gevoelige klieren, concentratieproblemen enzovoort. Nederlandstalig.

Uitgeverij Elmar B.V. Rijswijk.
ISBN: 90 389 1259 5
 


Smart Guide to vitamins & Healing Supplements

door Ruth A. Ricker, Ph.D.

An All you need to know introduction to healing vitamins and supplements - Starting you off on the Smart path to achieving and maintaining optimum health! Een eenvoudig te lezen Engelstalig boek met een schat aan tips over de juiste voedingssupplementen. Geeft ook tips over de juiste hoeveelheden en hoe het te combineren met wat.

Uitgeverij: Cader Books.
ISBN: 0-471-29633-3
174 pagina'sAnti Verouderings Dieet

door Dr. R.C. Atkins.

Dr. Robert C. Atkins nieuwe, revolutionaire programma om op een gezonde, prettige manier ouder te worden. Vele van de schijnbaar onvermijdelijke verouderingsziekten, zoals diabetes, hartkwalen, osteoporose, dementie en slechtziendheid, kunnen voorkomen of verminderd worden door de oorzaak van veroudering - schade door vrije radicalen - weg te nemen. Dat kan met een dieet dat rijk is aan antioxidant voedsel (groenten en fruit, goede oliën, eieren, vlees en vis en zuivelproducten), aangevuld met supplementen en antioxidante vitanutriënten. Dr. Atkins geeft precies aan welke voedingsmiddelen en supplementen wij dagelijks nodig hebben. En hij geeft degelijk en diepgaand uitleg waarom dit voedingsprogramma het verouderingsproces vertraagt en typische ouderdomsziekten bestrijdt. Ook de uitleg over HGH is zeer verhelderend en kan een serieuze bijdrage aan uw gezondheid geven. Een must voor iedereen die lang en gezond wil leven! Nederlandstalig en Engelstalig
Uitgeverij: de Kern Baarn.
ISBN: 90-325-0764-8 (NL)
ISBN: 0-312-97701-8 (UK)
336 pagina's.Voeding & Intelligentie

door Jean Carper.

Uw brein is een orgaan dat kan veranderen door wat u eet en de voedingssupplementen die u inneemt. U kunt het functioneren van uw hersencellen aanzienlijk verbeteren door uw voedingspatroon te wijzigen. Fysieke achteruitgang is niemand toe te wensen maar achteruitgang van uw brein is wel het laatste waar we op zitten te wachten. Dit boek is een aanrader voor iedereen die schade aan de hersenen wil voorkomen, of zelfs ontstane schade terug te draaien.

Uitgeverij: Elmar B.V.
ISBN: 90389 1101 7
359 pagina'sThe Wrickle Cure

door Dr. Nicholas Pericone, M.D.

Een fijn te lezen boek over wat te doen aan de zichtbare 'tand des tijds'. Met allerlei tips over voeding en voedingssupplementen wordt duidelijk gemaakt hoe rimpels en andere huidproblemen kunnen worden voorkomen of teruggedrongen. Een goed boek over antioxidanten en voeding. Gelukkig is de buitenzijde een reflectie van het functioneren van de binnenzijde en zijn er veel voordelen te halen bij de aanbevelingen. Engelstalig.

Uitgeverij: Rodale Books
ISBN: 1-57954-237-9
208 pagina'sOok Mannen worden Ouder

door Robert S. Tan, Geriater.

'De fysieke, seksuele en mentale verandering'.
Niet alleen vrouwen kennen de overgang, ook mannen komen het een keer tegen. Het boek vertelt over de veranderingen die mannen ondergaan als ze in deze periode komen. Maar ook over hoe er mee om te gaan en wat er aan te doen. Het geeft een goede uitleg over de achteruitgang van het HGH-niveau en hoe u dat weer kunt opvijzelen. Nederlandstalig.

Uitgeverij: Elmar - Rijswijk.
ISBN: 90-389-1304-4
230 pagina's

Het OKINAWA Programma

door Bradley Willcox, Craig Willcox, Makoto Suzuki.

Wie wil er nu niets liever dan heel gezond heel oud worden? Op de Japanse eilandengroep Okinawa leven mensen die het verouderingsproces te slim af lijken te zijn. Nergens ter wereld is er binnen één land zo'n grote groep honderdplussers te vinden. Deze mensen blaken van gezondheid, onderhouden op hoge leeftijd nog vol energie hun tuin en voeren zelfstandig hun huishouden. Zij sterven nog gewoon van ouderdom; hart- en vaatziekten en ernstige vormen van kanker zijn een uitzondering. Nederlands en Engelstalig.

Uitgeverij: Het Spectrum.
ISBN: 90-274-7322-6
418 pagina'sHersenfitness

door Jack Maguire

Een verhelderende ontdekkingsreis door het meest intrigerende onderdeel van het menselijk lichaam: De hersenen. Een uitleg over de werking, bewustzijn, emoties, intelligentie en andere boeiende zaken. Nederlandstalig.

Uitgeverij Bigot & Van Rossum Baarn of Standaard Uitgeverij Antwerpen
ISBN: 90-6134-371-2
192 pagina'sLEEF-TIJD

door Deepak Chopra

In Leef-Tijd combineert Deepak Chopra zijn theorie van de intelligente cel met recent onderzoek op het gebied van het verouderingsproces. Hij toont op toegankelijke wijze aan hoe negatieve gevolgen van het ouder worden kunnen worden voorkomen. Nederlandstalig.

Uitgeverij: Servire.
ISBN: 90-6325-448-2
342 pagina'sGrow Younger, Live Longer

door Deepak Chopra, M.D.

We all want to grow younger and live longer. Drs Chopra and Simon's book gives us a powerful, step-by-step way to remember that it is possible. A while ago, I fell into an 'aging ditch' (joint pains, feeling old, lines on the skin). I followed the '10 steps to reverse aging' and teh results where phenomenal: vital body, glowing skin and no more pains. Everyone can benefit from this information.'. Engelstalig.

Uitgeverij Harmony Books N.Y.
ISBN: 0-609-60079-6
285 pagina's